Dostupni linkovi

Vlasi: Ne zanima nas ko će pobediti na izborima u Srbiji


Bivši visoki jugoslovenski funkcioner sa Kosova Azem Vlasi (Vllasi) izjavio je da Kosovo nije zainteresovano za to ko će pobediti na izborima u Srbiji, niti očekuje da će se politika Beograda prema Prištini promeniti, ko god da na izborima pobedi.

"Ne vredi nam da se sekiramo zbog ovakvog ili onakvog izbornog rezultata u susedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla", rekao je Vlasi za novosadski "Dnevnik".

Dodao je da je javnost na Kosovu pre četiri godine mislila da će biti drugačije, kada je na izborima u Srbiji pobedila opcija koja se zaklinjala u Evropsku uniju, a onda se pokazalo da ona "u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

Vlasi je ocenio da će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktuelnoj izbornoj kampanji imati mnogo manji uticaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

"Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je nezavisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne", kazao je Vlasi.

On nije isključio mogućnost sporadičnih ekscesa na Kosovu, a kao primer takvog incidenta naveo je slučaj kada su pripadnici srpske žandarmerije uhapsili pripadnike Kososvske policije.
XS
SM
MD
LG