Dostupni linkovi

Mesić: Nisam odlučivao o kupovini vozila



Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je da ni u jednom trenutku nije učestvovao u procesu odlučivanja o kupovini oklopnih v zila niti je na bilo koji način
uticao na telo koje je donelo odluku da kupe vozila od finske firme Patrija, javlja danas HRT.

Mesić u saopštenju ističe da ni u jednom trenutku nije operativno učestvovao u procesu odlučivanja niti je na bilo koji način uticao na sedmočlanu državnu komisiju.

"To ne znači da nisam bio obavešten o tome kako proces teče, posećivali su me predstavnici i jednog i drugoga ponuđača, po pravilu zajedno s ambasadorima svojih zemalja, i predstavljali mi, kao Vrhovnom komandantu Oružanih snaga, svoj proizvod. Ali, ponavljam, niti sam na koga uticao pri donošenju konačne odluke, niti sam u tome učestvovao", ističe Mesić.

Mesić, kako je naveo, "s ogorčenjem odbacuje sve insinuacije koje bi javnost trebalo da navedu na zaključak da je pod istragom, odnosno koje veštom manipulacijom tekstovima i fotografijama, kao i naslovima, sugerišu da je osumnjičen za primanje mita".

On tvrdi da su mu poznate pojedinosti o tome ko je, kada i kako dogovarao takve medijske manipulacije, ali da ih zbog stabilnosti države neće iznositi.

Bivši predsednik takođe odbacuje insinuacije kako bi se njegova borba protiv korupcije prikazala kao posledica nezadovoljstva zato što nije dobio svoj deo.

Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i i policija za sada se nisu o istrazi koju su pokrenuli u slučaju Patrija.
XS
SM
MD
LG