Dostupni linkovi

Bogdanović: Srpske institucije neće biti ukinute


Ministar za Kosovo u Vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je u sredu da niko u Srbiji nema nameru da "gasi" srpske institucije na Kosovu.

"Sve što je u pokrajini urađeno je uradila Srbija i niko nema pravo da kaže da je država digla ruke od Kosova i Metohije, da će da gasi institucije jer, da je tako, zašto bismo se borili i ulagali", kazao je Bogdanović u intervjuu za televiziju Most iz Zvečana.

Ministar je naglasio da ne treba činiti ništa što će izazvati nove tenzije i dodao da bi on i Vlada Srbije voleli da se na Kosovu održe lokalni izbori i "izaberu pravi predstavnici srpskog naroda".

"Ako se to ne dogodi imamo mehanizam da lokalne samouprave funkcionišu... Ukoliko bude doneta odluka da se lokalni izbori na Kosovu i Metohiji ne održe, onda neće biti održani ni u lokalnim samoupravama kojima je istekao mandat", rekao je Bogdanović.

Ministar je kazao da misli da neće biti problema kad je reč o parlamentarnim izborima, "iako postoji rezerva dela međunarodne zajednice zbog njihovog održavanja".
XS
SM
MD
LG