Dostupni linkovi

Oštre osude promocije knjige Veselina Šljivančanina u Beogradu


Nevladina organizacija "Građanska akcija Pančevo" oštro je osuila promociju knjige "Branio sam istinu" osuđenog ratnog zločinca i bivšeg oficira JNA Veselina Šljivančanina, koja je promovisana 3. aprila u Beogradu.

"Obraćamo vam se zgroženi nad činjenicom da neko ko je bio osuđen za pomaganje i ubistva na Ovčari, ovdašnjoj javnosti bude prikazan kao nacionalni heroj. O tome kako je i na koji način Šljivančanin pomogao gradu Vukovaru, njegovim građanima i građankama, svedoči i svedočiće i dalje oni koji su preživeli razranje Vukovara. Istina o razaranju Vukovara se ne može poricati, a oni koji su učestvovali u njegovom razaranju nazivati nacionalnim herojima.

Kao organizacija koja je 12 novembra 2011. godine započela projekat "Kulturom sećanja protiv zaborava",kada smo u Vukovar poveli dvadesetak mladih ljudi, sa ciljem da posete mesta zločina, kako bi se i sami uverili u razmere razaranja i stradanja civila, nastavićemo kako bi smo javnosti konačno stavili do znanja da se slike ratnih zločina poriču i zaboravljaju, a za nacionalne heroje proglašavaju oni koji su u tome učestvovali", navodi se u saopštenju Građanske akcije.
XS
SM
MD
LG