Dostupni linkovi

Kosovo: Pritvor za specijalnog tužioca KosovaSudsko veće Okružnog suda u Peći odredilo je 30 dana pritvora specijalnom tužiocu Kosova i šefu posebne jedinice za borbu protiv korupcije, Nazmi Mustafi. Sud je odredio i 15 dana pritvora za optuženog Rešata Žerku, preneli su prištinski mediji.

Kako je saopštio Euleks, Mustafa i braća Rešat i Dželadin Žerka iz Đakovice uhapšeni su zbog sumnje da su posredovali kod ljudi protiv kojih su se vodile istrage kako bi tražili i uzimali velike iznose financijskih sredstava kako se protiv njih ne bi podizale optužnice.

Slučaj je, prema prištinskim medijima, policiji prijavio likvidator u bivšoj Komercijalnoj banci Pašk Miraši od kojega su braća Žerka zatražili 50.000 evra da Mustafa protiv njega ne pokrene krivićnu prijavu. Istragu o ovom slučaju vode tužioci Euleksa u Prizrenu i Peći.

Nazmi Mustafa, šef odeljenja za borbu protiv korupcije (Task Force) u kosovskom specijalnom tužilaštvu, koje je osnovao kosovski premijer Hašim Tači, uhapšen je u ponedeljak. Kosovski glavni državni tužilac Ismet Kabaši ocenio je da je hapšenje Mustafe težak udarac za tužilaštvo, ali bi bio još teži da nije vođena adekvatna istraga.
XS
SM
MD
LG