Dostupni linkovi

Kosovo: Pritvor za specijalnog tužioca KosovaSudsko veće Okružnog suda u Peći odredilo je 30 dana pritvora specijalnom tužiocu Kosova i šefu posebne jedinice za borbu protiv korupcije, Nazmi Mustafi. Sud je odredio i 15 dana pritvora za optuženog Rešata Žerku, preneli su prištinski mediji.

Kako je saopštio Euleks, Mustafa i braća Rešat i Dželadin Žerka iz Đakovice uhapšeni su zbog sumnje da su posredovali kod ljudi protiv kojih su se vodile istrage kako bi tražili i uzimali velike iznose financijskih sredstava kako se protiv njih ne bi podizale optužnice.

Slučaj je, prema prištinskim medijima, policiji prijavio likvidator u bivšoj Komercijalnoj banci Pašk Miraši od kojega su braća Žerka zatražili 50.000 evra da Mustafa protiv njega ne pokrene krivićnu prijavu. Istragu o ovom slučaju vode tužioci Euleksa u Prizrenu i Peći.

Nazmi Mustafa, šef odeljenja za borbu protiv korupcije (Task Force) u kosovskom specijalnom tužilaštvu, koje je osnovao kosovski premijer Hašim Tači, uhapšen je u ponedeljak. Kosovski glavni državni tužilac Ismet Kabaši ocenio je da je hapšenje Mustafe težak udarac za tužilaštvo, ali bi bio još teži da nije vođena adekvatna istraga.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG