Dostupni linkovi

Netanjahu: Nedovoljne sankcije Iranu


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je u utorak da međunarodne sankcije pogađaju iransku privredu ali ne dovoljno da ubede Teheran da smanji svoje nuklearne ambicije.

"Iranska vlada ima ekonomske probleme ali još nije popustila, čak ni za milimetar, o pitanju svog nuklearnog programa", rekao je Netanjahu na konferenciji za novinare povodom tri godine rada njegove vlade.

"Da li će ovi problemi naterati vladu u Teheranu da zaustavi svoj nuklearni program? Vreme će pokazati. Znam da postoje problemi, ali promene tek treba da uslede", rekao je on.

Njegovi komentari su usledili nakon što je komandant Revolucionarne garde Irana rekao da SAD neće biti pošteđene od odzamde ukoliko Vašington napadne Iran.

Izraelski zvaničnici rekli su pre dva meseca da vreme ističe za Izrael da pokrene vojnu ofanzivu zbog iranskih nuklearnih postrojenja, od kojih su neka prebačena ispod zemlje.

Međutim, Izrael je nedavno oprezno pozdravio nastavak pregovora velikih sila sa Iranom.

"Učiniću sve da otklonim ovu opasnost. Nadam se da ćemo to uraditi sa vodećim igračima u međunarodnoj zajednici, to je velika opasnost za njih, ali mnogo veća za nas", rekao je Netanjahu.
XS
SM
MD
LG