Dostupni linkovi

Pad povjerenja građana Crne Gore u vladajući DPS


Manje od polovine građana Crne Gore smatra da će Demokratska partija socijalista (DPS) pobijediti na sljedećim izborima , rezultat je istraživanja javnog mnjenja agencije Defacto.

Anketa provedena u martu na tisuću ispitanika, pokazala je da 47, 5 posto građana smatra da će DPS pobijediti na sljedećim izborima, što je 11 posto manje nego u oktobru prošle godine, dok 40,5 posto nije imalo odgovor na pitanje ko bi mogao biti pobjednik narednih izbora, pišu Vijesti.

Rezultati istraživanja pokazali su da 79,7 posto građana podržava protest protiv Vlade, 6,7 ispitanika je protiv dok 13,5 nema stav.

Metodolog Miloš Bešić kazao je Vijestima da su na pad povjerenja građana u DPS utjecali protesti zbog poskupljenja, loša ekonomska situacija i loše snalaženje Vlade u neprijatnim situacijama.

“Iz DPS-a više ne dolaze pozitivne poruke o investicijama, gradnjama i novim radnim mjestima, sve češće se pominje kriza, uštede i smanjenje broja radnih mjesta.Prosto imate trend koji ozbiljno dovodi u pitanje njihovu efikasnost ,a to je ljudima vrlo važno”, ocijenio je on.
XS
SM
MD
LG