Dostupni linkovi

Gradonačelnik Vlahušić traži upravljanje zidinama Dubrovnika


Gradonačelnik Andro Vlahušić poslao je Društvu prijatelja dubrovačke starine prijedlog upravljanja zidinama koji je dostavljen i Ministarstvu kulture, javlja Hina.

Predloženo je da se cijena ulaznica od ove sezone poveća na 80 kuna zbog povećanja PDV-a te za 2013. na 12 eura u kunskoj protuvrijednosti kako bi se osigurao primjeren dohodak od najvažnijega i najposjećenijega dubrovačkog spomenika kulture, a cijena uskladila s mjerama upravljanja turizmom u destinaciji koja će se uvesti do iduće godine.

Dosadašnji ugovori i njihovi dodaci kojima su regulirani odnosi Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine stavili bi se izvan snage dok se ne usklade ugovoreni odnosi s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Novim ugovorima odredilo bi se da Grad Dubrovnik samostalno upravlja zidinama, a Društvo prijatelja dubrovačke starine vodi obnovu zidina, zašto bi Grad uplaćivao novac nakon provedenih postupaka javne nabave. Kako bi se omogućio neometan rad tog društva, dodatak u visini od 10% novca uloženog u obnovu zidina uplaćivalo bi mu se za popularizaciju zidina, očuvanje baštine, druge aktivnosti i vođenje poslovanja.

Vlahušić je upozorio Društvo prijatelja dubrovačke starine na odluke o komunalnom redu grada kojima je određen način isticanja zastava te na potrebu da skine svoju zastavu s dubrovačkih zidina. Ako to društvo to ne učini, Grad Dubrovnik osigurat će da se ta odluka provede 4. travnja do deset sati ujutro.
XS
SM
MD
LG