Dostupni linkovi

Tadić u utorak ili srijedu odlučuje o predsjedničkim izborima


Predsjednik Srbije Boris Tadić odlučiti će u utorak ili srijedu hoće li prijevremene predsjedničke izbore raspisati u maju istodobno s parlamentarnim, javljaju danas beogradski mediji i podsjećaju da bi u tom slučaju podnio ostavku na dužnost koju bi privremeno obnašala predsjednica srpskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

Tadić je izjavio da će odluku o održavanju prijevremenih izbora za predsjednika Srbije donijeti u utorak ili srijedu, a na pitanje o čemu ta odluka ovisi, rekao je kako će javnost o tome biti na vrijeme obaviještena.

Predsjednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović rekla je da je spremna preuzeti dužnost predsjednika i ne očekuje da bi u razdoblju do konstituiranja nove vlasti bilo većih problema u funkcioniranju države.

Ako predsjednik Tadić idućih dana odluči podnijeti ostavku, prvi krug predsjedničkih izbora u Srbiji održaće se, kako se očekuje, 6. maja, istog dana kada i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Za predsjednika Srbije Tadić je izabran 3. februara 2008., a petogodišnji mandat počeo je polaganjem zakletve 15. februara 2008.
XS
SM
MD
LG