Dostupni linkovi

Novi Sad: Vlasnik diskoteke "Kontrast" u pritvoru


Portparolka Osnovnog suda Novog Sada Biljana Lazić izjavila je da su vlasnik i dva zakupca diskoteke "Kontrast", u kojoj je u nedelju izbio požar i odneo šet mladih ljudskih života, zadržani u policiji.

Vlasniku diskoteke, kako saznaje B92, određen je pritvor od 48 sati. Prethodno je dežurni istražni sudija Ana Stamenić kazala da je oko 50 osoba bilo na ispitivanju zbog izazivanja opšte opasnosti.

Prema prvim informacijama požar je izbio na bini, a uzrok tragedije su najverovatnije neispravne instalacije.

U požaru su stradali: Marina Aničić (1987), Tamara Miladinović (1987), Milena Damaci (1986), Zoran Ignjatović (1984), Marko Pavlović (1983) i Renato Vuković (1991). Gradske vlasti proglasile su trodnevnu žalost - od 2. do 4. aprila.

Dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu Ana Stamenić rekla je da postoji sumnja da je požar izazvan i da je počinjeno krivično delo "izazivanje opšte opasnosti". Ona, ipak, nije precizirala da li je požar namerno ili slučajno izazvan.

U trenutku izbijanja požara u diskoteci je bilo oko 350 osoba. Šestoro poginulih su se najverovatnije ugušili od dima, zaglavljeni u toaletu, rekao je načelnik PU Novi Sad Stevan Krstić.
XS
SM
MD
LG