Dostupni linkovi

Gruhonjić: Medijska blokada protesta poljoprivrednika u Srbiji


Predsednik nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić ocenio je da su se novinari pojedinih medijskih kuća poslednjih dana stavili u službu vlasti, pokušavajući da marginalizuju proteste poljoprivrednika.

"Umesto da izveštavaju o protestima poljoprivrednika na novinarski način, oni se radije stavljaju u službu određenih političkih stranaka i vlasti, i pokušavaju da marginalizuju proteste poljoprivrednika, a da u prvi plan stave stavove pre svega ministra poljoprivrede Dušana Petrovića. Ideja je da se poljoprivrednici na neki način satanizuju, da se građanima uputi poruka kako oni blokiraju puteve, ometaju svakodnevni život i traže praktično preko hleba pogače, a da za to praktično nemaju razlog", navodi Gruhonjić za e-novine.

On kaže da je ovo još jedan primer veze između politike i tajkuna u Srbiji gde oni koji su najmanje krivi pokušavaju da budu predstavljeni u očima javnosti kao krivci za izazivanje haosa i bezumlja.

"Ovo je još jedna potvrda onih nalaza iz izveštaja pokojne Verice Barać o sprezi jednog značajnog broja medija sa politikom i krupnim kapitalom", zaključuje Dinko Gruhonjić.
XS
SM
MD
LG