Dostupni linkovi

U Srbiji uhapšena dvojica pripadnika Kosovske policijske službe


Dvojica pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) u uniformama, naoružana pištoljima i automatskim puškama i sa specijalnom opremom za mjerenje daljine uhapšena su jutros u rejonu Merdara, u centralnoj Srbiji, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je precizirao da su uhapšeni Šukre Binaku i Sami Bećiri, a da su hapšenje izvršili pripadnici žandarmerije MUP-a Srbije.

Nakon sastanka sa porodicama srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja, koji su danas odlukom Vrhovnog suda Kosova pušteni iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, Dačić je rekao novinarima u Palati "Srbija" da upad dvojice pripadnika KPS-a na područje Merdara predstavlja drastično narušavanje Vojno-tehničkog sporazuma potpisanog u Kumanovu 1999. godine.

On je upitao "šta oni traže na teritoriji centralne Srbije" i po kom je to sporazumu, ističući da Srbija takve postupke neće tolerisati i da će biti uhapšeni svi koji na taj način povređuju Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova.

Dačić je pozvao Unmik, Kfor i Euleks da se izjasne o ovom događaju.

"Da su naši žandarmi uhapšeni na Kosovu, mislim da bi Savet bezbednosti UN zasedao na tu temu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.
XS
SM
MD
LG