Dostupni linkovi

Nezadovoljni poljoprivrednici predali zahtjeve ministru Dačiću


Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine stigli su jutros sa 100 traktora u Beograd gdje su svoje zahtjeve predali ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću.

Vojvođanski ratari nezadovoljni su vladinom uredbom o isplati subvencija po prinosu, a ne po hektaru. Oni traže da se ratarska proizvodnja, kao i do sada, subvencioniše sa 14.000 dinara po hektaru, a ne po prinosu.

Dačić će zahtjeve proslijediti predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i resornom ministru Dušanu Petroviću. On je rekao da ne želi da ulazi u ocjenu opravdanosti ovih zahtjeva, niti ima zamjerke na rad Ministarstva poljoprivrede, već da je cilj policije da sve protekne mirno i bez incidenata.

Dačić je odbacio tvrdnje da je riječ o predizbornoj kampanji i ponovio da je cilj da se riješe problemi blokade puteva. On je napomenuo da je namjera bila da poljoprivrednici iskažu svoje stavove, a da to ne izazove negativne stavove ostalih građana, kolaps u saobraćaju i probleme u svakodnevnom životu.

Na sastanak sa Dačićem došlo je oko 100 ratara iz Vojvodine koji su svoje traktore parkirali ispred Palate "Srbija".

Vojvođanski ratari juče su blokirali više putnih pravaca u Vojvodini. Uoči sastanka sa ministrom Dačićem, član Organizacionog odobra poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je da će zemljoradnici, nakon što ministru predaju zahtjeve, povući traktore sa puteva do 24. aprila. On je dodao da, ako do tada ne budu ispunjeni njihovi uslovi, 25. aprila slijedi blokada saobraćaja u cijeloj Srbiji.
XS
SM
MD
LG