Dostupni linkovi

Početkom aprila o izručenju Bojovića, Milisavljevića i Petrića


Početkom aprila pravosudni organi Srbije i Španije razmotriće sve mogućnosti izručenja Srbiji članova "zemunskog klana" Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, koji su uhapšeni u Španiji prije više od mjesec dana.

Do tada se očekuje da će i dio šifrovanih poruka i pisama, pronađenih u Bojovićevom stanu, biti razjašnjen. Dio prepiske mogao bi da se nađe i u rukama srpskog pravosuđa, pišu beogradske "Večernje novosti".

Poruke, prepune simbola, sada su kod istražnog sudije u Valensiji, koji vodi postupak protiv ove trojice. Oni su u Španiji osumnjičeni za ubistva, nedozvoljenu trgovinu oružjem, ali i razbojništva i krijumčarenje narkotika. Ostaje pitanje zašto je Bojović čuvao poruke koje teško optužuju njega i ostale članove ekipe.

"To je možda bio i deo pritisaka i ucenjivanja, jer se u njima pominju i ljudi, mesta, kao i datumi nekih akcija, odnosno onih koji ih izvode. Tako se disciplinuju članovi, jer gazda ima `sve napismeno`, a pored toga se vidi ko je u čemu učestvovao. O ovakvom vidu komunikacija, slanju pismenih uputstava, ali i povratne informacije, opisivanje šta je učinjeno, retko se sreće među kriminalcima. Ipak, `zemunski klan` je po mnogo čemu bio jedinstven", rekao je izvor blizak istrazi.

Grafološko vještačenje trebalo bi da bude završeno do kraja iduće nedjelje. Do tada će se znati i rezultati DNK analize koje treba da potvrde da li kosti izvađene iz rijeke koja protiče kroz Madrid - pripadaju brutalno ubijenom Milanu Jurišiću.

Srbija je uputila Španiji zahtjev za ekstradiciju Bojovića i dvojice pripadnika bivšeg "zemunskog klana" Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala i Siniše Petrića zvanog Zenica, koji su sa njim uhapšeni u Španiji prije više od mjesec dana.

Španski sud treba da razmotri dokumentaciju i zahtjev za izručenje, na koju okrivljeni imaju pravo žalbe. Konačnu odluku o izručenju donijeće španski ministar pravde.
XS
SM
MD
LG