Dostupni linkovi

SAD: Izvučen najveći svjetski dobitak na lotu od 640 miliona dolara


Najveći svjetski dobitak na lotu u iznosu od 640 miliona dolara izvučen je u SAD u okviru lutrije "Mega milions", ali još nisu saoštena imena ili ime sretnog dobitnika.

Pobjednički brojevi, koji su izvučeni u Atlanti, su 2, 4, 23, 38, 46 i dodatni broj 23. Nekoliko sati potrebno je za identifikaciju dobitnika, odnosno kupca tiketa od jednog dolara.

Mogućnosti da se dobije cijeli džekpot su u odnosu 175 miliona na prema jedan, kaže Margaret Defrancisko, predsjednik Lutrijske korporacije Džordžije.

U lutriji su učestvovale 42 američke države, a prije izvlačenja ispred prodajnih mjesta bili su redovi kupaca.

Dobitnik džekpota može da bira ili da dobije cijelu sumu od 640 miliona dolara isplaćenu u 26 godišnjih rata, odnosno više od 24 miliona dolara godišnje, ili da se opredijeli za instant isplatu gotovine u iznosu od 460 miliona dolara.

Ako postoji više dobitnih tiketa suma će biti podijeljena na jednake dijelove među dobitnicima, ako niko ne osvoji dobitna suma porašće na 975 miliona dolara.

Prethodni džekpot lutrije "Mega milions" iznosio je 390 miliona dolara 2007. godine, a dobitak su podijelile dvije osobe u Džordžiji u Nju Džerziju.

Bez obzira ko je sretnik, jedini sigurni dobitnik je američka Služba za unutrašnje prihode, koja prikuplja porez na dobitke.
XS
SM
MD
LG