Dostupni linkovi

Protesti u Srbiji: Oko 100 poljoprivrednika razgovaraće sa Dačićem


Za oko 100 poljoprivrednika biće dozvoljeno da danas traktorima uđu u Beograd i dođu do Palate Srbija, gdje će ih primiti ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Iz MUP-a Srbije saopšteno je da će Dačić, koji je i zamjenik premijera Srbije, nezadovoljne poljoprivredne proizvođače koji su izrazili želju da razgovaraju sa njim primiti u 8.00 časova. Najavljen je dolazak oko 100 proizvođača, koji će svoje traktore parkirati ispred Palate Srbije.

Član pregovaračkog tima poljoprivrednika Jan Husarik izjavio je da je sa Dačićem juče dogovoreno da ukupno 100 traktora iz Vojvodine bude propušteno do Beograda, po 50 iz pravca Novog Sada i Pančeva.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, 29. marta, nakon odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao ranije.

Poljoprivrednici iz Vojvodine u noći sa četvrtka na petak radikalizovali su protest, pokušavajući da stignu do Beograda, zbog čega je više puteva blokirano. Predstavnici zemljoradnika tvrde da će ove akcije proširiti do ispunjenja njihovih zahtjeva.
XS
SM
MD
LG