Dostupni linkovi

Jakob Finci će biti predložen za počasnog konzula Izraela u BiH


Ambasador Izraela za BiH David Cohen rekao da će Jakob Finci biti predložen za počasnog konzula Izraela u BiH, što ima za cilj poboljšanje odnosa dvije zemlje.

Ambasador Cohen je u razgovoru sa Međuparlamentarnom grupom prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za bilateralnu saradnju sa parlamentarnim tijelima afričkih zemalja i zemalja Bliskog istoka podsjetio da parlament Izraela nema formiranu grupu prijateljstva sa BiH kao i da, još uvijek, nije otvorena ambasada Izraela u BiH.

Tokom sastanka izražena je nada da će ta pitanja biti u što skorije vrijeme riješena, te da će Međuparlamentarna grupa prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH u narednom periodu posjetiti Izrael, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Međuparlamentarne grupe su u razgovoru sa Cohenom istakli važnost ovakvih parlamentarnih tijela u uspostavljanju boljih odnosa BiH I Izraela.

U saopštenju Parlamentarne skupštine BiH navodi se da je tokom susreta naglašeno da ovakva vrsta parlamentarne diplomatije može da bude od velike koristi za saradnju na području privrede, kulture, sporta i drugih oblasti.
XS
SM
MD
LG