Dostupni linkovi

Beograd: Uhapšen vlasnik Ruskog cara zbog napada na Piksijevu kuću


Dragan Aca Bulić, vlasnik Ruskog cara, uhapšen je zbog sumnje da je organizovao bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, potvrđeno je za B92.

Prema poslednjim saznanjima, sa Bulićem je uhapšeno još nekoliko osoba, a trenutno se ispituje i veza Bulića sa nedavnim divljanjem navijača Partizana i Crvene zvezde na autoputu kod Niša, nakon završetka finala košarkaškog Kupa.

Sin kontroverznog Jusufa Juse Bulića, koji je ubijen iz zasede 1998. godine, bivši je predsednik Zajednice prvoligaša i vlasnik nekadašnjeg Fudbalskog kluba Železnik, a porodičnim biznisom bio je povezan i sa lancem sportskih kladionica "Lavovi".

Aca Bulić je izabran za predsednika Zajednice prvoligaša 2000. godine. On je za "Insajder" izjavio da je imao podršku fudbalskih funkcionera i pored toga što su ga u javnosti i to uglavnom novinari vezivali za kriminal.

Bomba u dvorište porodične kuće Dragana Stojkovića Piksija u Nišu bačena je 23. februara, a u trenutku eksplozije u kući se nalazila Stojkovićeva majka Desanka. Niko nije povređen. Bivši reprezentativac, sada trener, bio je u trenutku napada u Japanu sa svojim klubom Nagojom.

Inače, Stojković je pre toga kratko boravio u Beogradu i doživeo je neprijatnost u jednom kafiću kada su ga verbalno napala trojica navijača Crvene zvezde. Stojković je potom podneo krivičnu prijavu za ugrožavanje, koja je procesuirana.

Mediji su pisali da se istražuje da li je taj incident motiv za napad na kuću.
XS
SM
MD
LG