Dostupni linkovi

Prosvjed radnika Jadrankamena u Splitu


Trajektom s Brača oko 9 sati u Split je stiglo oko 300 radnika Jadrankamena i članova njihovih obitelji, među kojima ima i djece. S njima su stigli i članovi udruge branitelja Domovinskog rata s Brača. U splitskoj trajektnoj luci prosvjednicima se pridružila i skupina radnika Dalmacijavina. U koloni, uz transparente i zviždanje, uputili su se gradskim ulicama do Poljičke ceste gdje je zgrada uprave Jadrankamena.

Na transparentima se, uz ostalo, može pročitati: Bajić, zar čekaš da ulica riješi kriminal, Jadrankamen je opljačkao Bruno Orešar, Mi znamo što hoćemo, Ustajte radničko roblje...

Radnici Jadrankamena prosvjedom ulicama Splita uz traženje isplate zaostalih plaća traže i da menadžment tvrtke vrati desetak službenih vozila u pogone tvrtke u Pućišćima na Braču.

Trgovački sud u Splitu otvorio je stečaj nad Jadrankamenom. Žiro-račun tvrtke blokiran je od 5. siječnja, a 8. su ožujka obveze prema radnicima za plaće od studenog prošle do veljače ove godine iznosile tri milijuna i 400.000 kuna. Jadrankamen dobavljačima duguje 20 milijuna kuna, državnom poračunu za poreze i doprinose 33 milijuna i 500.000 kuna, a bankama 66 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Jadrankamena u ostavci Vedran Vilović nedavno je naredio da se zaustavi proizvodnja u tvrtki. To znači da nema potrebe niti upotrebljavati službena vozila, a ona njima služe u privatne svrhe, rekao je Drpić a prenosi HRT.
XS
SM
MD
LG