Dostupni linkovi

Dačić o kontramerama Prištini


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će svako ko ugrožava ustavni poredak Srbije u narednom periodu biti uhapšen dok ne budu oslobodjeni Srbi uhapšeni na Kosovu.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se na Kosovu hapse Srbe koji krše navodni tamošnji ustavni poredak i upitao koliko bi Srbija mogla da hapsi onih koji na Kosovu krše ustavni poredak Srbije.

"Zamislite koliko ljudi na Kosovu narušava ustavni poredak Srbije, jer je ušešće u tamošnjim institucijama, koje Beograd ne prihvata, kršenje našeg ustavnog poretka. Koliko ima onih koji bi mogli da budu na udaru naše policije kada prelaze u centralnu Srbiju", rekao je Dačić.

Daccich je dodao da jušerašnje hapšenje dvojice Albanaca nije bilo u okviru recipročnih mera i nije bilo političko hapšenje, već da su oni uhapšeni na osnovu poternica od ranije.

Kosovske vlasti su u poslednjih nekoliko nedelja uhapsile nekoliko pripadnika MUP Srbije i zaposlenih u srpskim opštinskim strukturama, kao i trojicu radnika Popta Srbije. Svi se sumnjiče za krpenje ustavnog poretka Kosova.
XS
SM
MD
LG