Dostupni linkovi

Biznismen izvršio samoubistvo na Dedinju



Milan Zukanović, predsednik i većinski vlasnik kompanije "Koling", izvršio je samoubistvo, a njegovo telo pronađeno je na Dedinju, javljaju beogradski mediji.

Zukanovićevo telo sa prostrelnom ranom na glavi pronađeno je u nedovršenoj zgradi stambenog kompleksa koji kompanija "Koling" gradi u Ulici neznanog junaka 23.

Policija je izvršila uviđaj, a zasada se ne znaju motivi za ovo samoubostvo, kao ni to da li je on iza sebe ostavio oproštajno pismo.

Zukanović (60) je dospeo u žižu javnosti sredinom devedesetih godina, kada je njegova kompanija učestvovala u preuzimanju 6.800 kvadrata objekata i 78 ari zemljišta "Starog mlina" u Beogradu u zamenu za 800 kvadrata stambenog prostora na periferiji grada uz dogovorenu cenu od tadašnjih milion maraka.

Njegova kompanija je više od jedne decenije gradila luksuzne stanove na Dedinju i drugim ekskluzivnim lokacijama, a spekuliše se da je mogući motiv samoubistva prvog čoveka "Kolinga" to što je u poslednje vreme zapao u velike dugove.

Mediji navode da se Zukanović dovodio u vezu s Mirkom Marjanovićem, nekadašnjim premijerom i prvim čovekom FK Partizan, jer su, navodno preko njegove firme, prodavani fudbaleri.
XS
SM
MD
LG