Dostupni linkovi

Dežer: Poznati uslovi za pridruživanje Srbije EUŠef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer rekao je danas da su za početak pregovora o pridruživanju Srbije EU već poznati uslovi za Srbiju, a to je nastavak dijaloga sa Prištinom i dalji reformski procesi u zemlji.

"Kandidaturom smo napravili veliki korak,a naredna stvar je početak pregovora o pridruživanju i što se toga tiče već znamo da je potrebno nastaviti pregovore sa Prištinom, a tema tih razgovora treba da budu energetika i telekomunikacija", kazao je Dežer novinarima na konferenciji "Socijalna inkluzija - izazovi i rešenja" u Beogradu.

On je ukazao da je potrebno i da se poštuju već postignuti dogovori između Beograda i Prištine, a neophodan je i nastavak reformskih procesa, pre svega u pravosuđu, gde je potrebno, kako je rekao, postići bolju efikasnost i smanjiti trajanje sudskih procesa.

"Svestan sam da su pred Srbijom izbori i formiranje nove vlade i da će naredna dva meseca reforme verovatno morati da čekaju", kazao je Dežer i poručio da su Srbiji otvorene evropske perspektive.
XS
SM
MD
LG