Dostupni linkovi

Veljović: Biće hapšenja i u Srbiji zbog falsifikovanih hrvatskih pasoša


Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da će poslije završetka istrage koju u vezi sa falsifikovanim hrvatskim pasošima vodi policija Hrvatske, doći i do hapšenja nekih lica iz Srbije.

Komentarišući hapšenje osam osoba u Hrvatskoj zbog sumnje da su povezani sa falsifikovanjem i trgovinom hrvatskim pasošima, Veljović je rekao za B92 da je riječ o licima koja su radila u institucijama Hrvatske, ali i van Hrvatske, koja su izdavala dokumenta, prije svega putne isprave.

"Posle završetka istrage koju provodi hrvatska policija, doći će i do lišavanja slobode nekih lica iz Srbije", rekao je Veljović, navodeći da je činjenica da su takve putne isprave koristili srpski kriminalci Luka Bojović, Sretko Kalinić, Miloš Simović i pripadnici Šarićevog klana.

Naručioci su, dodao je on, uglavnom kriminalci iz srpskog podzemlja, ali zbog istrage nije mogao davati detaljnije informacije.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji "Mreža" koja je dugo bila pripremana, a za njen početak, kako navode hrvatski mediji, čekao se ulazak ključnog čovjeka, državljanina BiH, u Hrvatsku. Taj čovjek je, navode mediji, bio glavni posrednik u prodaji pasošima pripadnicima "zemunskog klana", ali i kriminalcima iz BiH i Crne Gore.

Povod za akciju "Mreža" bila su nedavna hapšenja pripadnika zemunskog klana u Španiji - Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, kod kojih su nađeni hrvatski pasoši.
XS
SM
MD
LG