Dostupni linkovi

Beograd: Porodice žrtava bombardovanja spriječile polaganje vijenaca


Spomen-park žrtvama rata i braniocima otadžbine od 1990. do 1999. godine otvoren je danas na Savskom trgu u Beogradu, ali je došlo do incidenta jer jedan broj članova porodica poginulih nije dozvolio nikome da priđe i položi vijenac na spomenik, pa ni gradonačelniku Draganu Đilasu i ostalim zvaničnicima.

Oni su to učinili jer su nezadovoljni izgledom spomenika na kome, kako kažu, "nema čak ni imena žrtava, a ni krsta", prenose beogradski mediji.

Članovi porodica poginulih ističu da su na spomenik čekali 20 godina, a ovo što su dobili za njih je "ponižavajuće" i "sramotno".

Oni su zato tijelima spriječili prilaz spomeniku, ne dopuštajući nikome da položi vijenac.

Gradonačelnik Dragan Đilas ubrzo je otišao sa lica mjesta, nakon čega su počele da se razilaze i porodice žrtava. Vijence su ostavili na platou u spomen-parku.

Supruga poginulog borca, koja nije uspjela da položi vijenac na spomenik, kaže da ovakvo ponašanje nije u redu.

"Trebalo je bar da pustimo da se pristojno otvori spomen-park.Svaki put ovakvu sliku šaljemo u svet. Ni mi nismo zadovoljni kako sve izgleda. Spomenik je neizražajan, trebalo je bar da napišu imena naše dece, ali o ovome se moralo ranije pričati, a ne danas", navela je ona.
XS
SM
MD
LG