Dostupni linkovi

Izložba "Good Morning Europe" u Njemačkoj


Izložba hrvatskog umjetnika Maria Cvjetkovića “Good Morning Europe” biće otvorena u galeriji “Anouk Sauvage” u Štutgartu, u petak 23.3.2012. godine u 20 časova.

Izloženi radovi nastali su kao refleksija na globalnu svakodnevnicu i procese koji je obilježavaju i moći će se pogledati do 30.3.2012. godine od 10 do 19 časova.

Gradivni element izložbe su „slike“ – ulja na slučajno odabranim platnenim podlogama koje kadriraju motive globalnog karaktera - događanja na Bliskom Istoku, zabrana isticanja vjerskih obilježja, zlostavljanje vojnih zarobljenika, ali i lokalnog karaktera gdje je privatni interes pretpostavljen javnom dobru.

Među simbolima današnje stvarnosti izložen je i autoportret umjetnika kao simbol pojedinca u svijetu u kojem se događa estradizacija svih sfera društva tj. društvena pornografija. Samim tim sveprisutna neizvjesnost, strah, umor nisu više odlika tranzicijskih i siromašnih društava.

Pristup radu kao i materijali koji se pri tom koriste su u biti podloga za sirovu grafitersku naraciju u kojoj pojam autorstva, kao i samo izlaganje u galeriji postaje relativno.

Mario Cvjetković je rođen 1969. godine u Dubrovniku, a u Zagrebu je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, odsjek slikarstvo. Do sada je izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi, kako u Hrvatskoj tako i u inostranstvu.
XS
SM
MD
LG