Dostupni linkovi

Srbija: Radnici "Želvoza" prekinuli štrajk glađu


Radnici "Želvoza" prekinuli su štrajk glađu pošto je, kako tvrde, vlada "Želvozu" odobrila 200 miliona dinara za njih.

"Gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević nas je obavestio da je vlada Srbije donela odluku o odobravanju do 200 miliona dinara i mi smo prekinuli štrajk glađu", izjavio je jedan od štrajkača, Dejan Živković.

On je dodao da radnici ostaju i dalje u protestu, u zgradi gradske uprave, dok im ne budu isplaćene otpremnine, a danas, zajedno sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, počinju pregovore sa poslovodstvom "Želvoza" o socijalnom programu.

Radnici "Želvoza" koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike uz otpremnine već dve nedelje borave u zgradi lokalne samouprave u Smederevu, u znak protesta zbog neisplaćenih otpremnina.

U ponedeljak je održan sastanak s rukovodstvom Smedereva, na kojem su razmatrane informacije o toku rešavanja ovog problema.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uputilo je Vladi Srbije predlog za dobijanje saglasnosti da se FŽV "Želvoz" odobri 200 miliona dinara iz Fonda za razvoj, ali da sednica s tom tačkom dnevnog reda još nije održana, saopštilo je juče gradsko rukovodstvo.
XS
SM
MD
LG