Dostupni linkovi

Srbi sa Kosova o izborima



Zajednička sednica odbornika sve četiri opštine na severu Kosova biće održana danas, a na njoj će se raspravljati o predstojećim izborima 6. maja.

Odbornici će raspravljati i o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu. Sednica će biti održana u prostorijama SO Zvečan, a njenom zakazivanju prethodio je dogovor predsednika opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, skupština opština i odborničkih grupa.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić rekao je za agenciju Beta da će odbornici zatražiti od Vlade Srbije da svi nadležni organi koji su ovlašćeni za sprovođenje lokalnih izbora na Kosovu počnu sa predizbornim radnjama, kao što je to slučaj u svim drugim opštinama u Srbiji.

"Rokovi već teku, a Republička izborna komisija se nije oglasila u vezi sa održavanjem lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji", rekao je Dobrić.

Zaključci koji će biti usvojeni biće predati nadležnim republičkim organima i međunarodnim misijama.

Kosovski zvaničnici zapretili su da će i silom sprečiti održavanje srpskih izbora na Kosovu. Vlasti Srbije najavile su da će povodom održavanja izbora kontaktirati međunarodne misije na Kosovu.
XS
SM
MD
LG