Dostupni linkovi

Predstavljena nova knjiga Mirjane Marković



Knjiga Mirjane Marković "Destierrada e imperdida" (Prognana i neizgubljena) u izdanju kuće "Treći milenijum" bivšeg direktora Politike Hadži Dragana Antića
predstavljena je danas u Medija centru.

Knjiga je štampana u dva toma, sa crnim i belim koricama na kojima je Mirjana Marković nacrtala autoportret, a prvi tom sadrži tekstove koje je objavila u listu Pravda tokom 2007. i 2008. godine, dok su u drugom tomu sabrani tekstovi napisani za portal "Sloboda" 2010. i 2011. godine.

Hadži Dragan Antić je na pitanje da li Mirjana Marković, optužena za šverc cigareta, planira da se vrati u Srbiju, koju je napustila u februaru 2003. godine, odgovorio da se sa njom čuje svaki dan, ali da joj ne savetuje povratak, jer joj niko ne garantuje bezbednost i jer se "vlastima u Srbiji ništa ne može verovati".

Bivši urednik Pravde Predrag Popović rekao je da je Mira Marković poslednji autentični svedok "slobističke epohe" i da je knjigom otplatila deo duga Srbiji.

"Mirjana Marković svedoči o najznačajnijim likovima koji su promenili gazde i zadržali pozicije, a naročito o onima iz medija. Aleksandar Tijanić je na jednoj ranijoj promociji knjige Mirjane Marković u nadahnuću pohvalio i sebe kako sa njom deli iste poglede
na svet i isti sistem vrednosti. Ja to ne mogu da kažem za sebe, ali mogu da kažem da su ove dve knjige od velikog značaja za sve u Srbiji", rekao je Popović.
XS
SM
MD
LG