Dostupni linkovi

Nobelovci nagradili glumca Seana Penna


Američki glumac Sean Penn ovogodišnji je dobitnik nagrade Peace Summit, koju dodjeljuju dobitnici Nobelove nagrade za mir, za svoj doprinos oporavku Haitija nakon razorna potresa u siječnju 2010. godine.

Penn će nagradu primiti na 12. svjetskom summitu dobitnika Nobelove nagrade za mir sljedećeg mjeseca u Chicagu, kojem će, među ostalima, nazočiti Dalaj lama i Lech Walesa. Glumac je priopćio da je počašćen ovom izvanrednom nagradom.
Penn je nedugo nakon potresa na Haitiju doputovao u tu zemlju i uspostavio humanitarnu organizaciju koja se danas zove J/P Haitian Relief Organization. Ta je skupina pomogla i pomaže desecima tisuća ljudi u stanovanju, liječenju i školovanju.

Svake godine na svom svjetskom summitu dobitnici Nobelove nagrade za mir izabiru osobu iz svijeta zabave i kulture koja se zalaže za ljudska prava i širi načela mira i solidarnosti u svijetu, te pridonosi međunarodnoj društvenoj pravdi.

U zadnjih pet godina ovu su nagradu dobili Roberto Baggio, Annie Lennox, Bono Vox, George Clooney i Peter Gabriel, javlja Hina.
XS
SM
MD
LG