Dostupni linkovi

Tadić: Odlazak Verice Barać veliki gubitak za Srbiju


Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je saučešće porodici Verice Bartać, predsednice Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije koja je preminula u ponedeljak.

Tadić je u telegramu saučešća ocenio da je odlazak Verice Barać veliki gubitak za Srbiju, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Verica Barać je umrla u 57 godini. Pokretala je brojne teme o korupciji i u javnosti je prepoznata kao jedna od najvećih boraca u Srbiji protiv te društvene pošasti.

Rođena je 14. juna 1955. godine u Mrčajevcima kod Čačka, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, a u Beogradu je 1980. diplomirala na Pravnom fakultetu i položila pravosudni ispit.

Za predsednika Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije, koji je formiran u decembru 2001, izabrana je 23. maja 2003.

Dobitnica je Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" za 2008, koju dodeljuju Unija sindikata i Kuća pravde Strazbur. Dobitnica je nagrade "Vite poziva" za 2011. godinu koju nevladina organizacija Liga ekspetara LEX na svetski dan ljudskih prava pojedincima koji su se istakli u svojim profesijama.
XS
SM
MD
LG