Dostupni linkovi

Podgorica: Bivši radnici blokirali kapiju KAP-a


Stotinak bivših radnika Kombinata aluminijuma blokirali su u devet sati svojim vozilima glavnu kapiju KAP-a, u znak protesta što im poslodavac još nije uplatio zaostale dopriniose, zbog čega ne mogu da ostvare pravo na isplatu penzije.

Predstavnik bivših radnika Veselin Vukadinović potvrdio je "Vijestima" da će istrajati u ovom vidu protesta i da će nastaviti sa blokadom sve dok se konačno ne počne rješavati njihov problem.

Premijer Crne Gore Igor Lukšić kazao je da će Vlada koristiti sve mehanizme, i da su neki već pokrenuti, u cilju raskida ugovora sa ruskim partnerom u KAP-u.On je ponovio da neke klauzule iz ugovora nisu ispoštovane, te da će raditi na realizaciji zaključaka parlamenta.

“To znači preuzimanje pune odgovornosti za rad KAP-a i stvaranje uslova da proizvodnju stabilizijuemo, i da u komunikaciji sa EPCG pokušamo naći model koji će obezbijediti dugoročnije snabdijevanje električnom energijom. To su sve preduslovi da bi mogli računati na novog partnera kada je, ne samo proizvodnja osnovnog proizvoda u pitanju, nego što smo mnogo više zainteresovani, a to je stavljanje u funkciju prerađivačkih kapaciteta”, rekao je Lukšić.

Premijer je dodao da je to prije svega stavljanje u funkciju Boksita za proizvodnju glinice, odnosno smabdijebanje KAP-a tom osnovnom potrepštinom.
XS
SM
MD
LG