Dostupni linkovi

Grčka: Novi predsjednik Pasoka je Evangelos Venizelos


Grčki socijalisti izabrali su ministra financija Evangelosa Venizelosa za predsjednika stranke, s mandatom oživljavanja stranke oslabljene nepopularnim mjerama štednje uoči parlamentarnih izbora početkom svibnja.

Venizelos, jedini kandidat za dužnost predsjednika PASOK-a, proglasio je u nedjelju navečer u parlamentu svoju pobjedu na izborima za predsjednika stranke, sat i pol nakon završetka glasanja.

Danas se rađa nova nada (...), danas smo vratili povjerenje u novi početak, rekao je Venizelos (55) nakon dolaska u glavni stožer PASOK-a u središtu Atene.

Venizelos na dužnosti predsjednika zamjenuje Georgija Papandreua i nada se da će osnažiti PASOK kojemu po anketama popularnost naglo pada uoči prijevremenih parlamentarnih izbora sazvanih početkom svibnja.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih na dužnosti ministra financija, Venizelos je uložio svu svoju snagu kako bi pod budnim okom premijera Lucasa Papademosa završio tri kruga visokorizičnih pregovora koji su mjesecima podgrijavali napetost u međunarodnim financijskim krugovima.
XS
SM
MD
LG