Dostupni linkovi

Srbija: Direktor Građanskih inicijativa na listi LDP


Direktor Građanskih incijativa Miljenko Derata uvršten je na listu "Čedomir Jovanović - Preokret" za parlamentarne izbore.

Lider LDP Čedomir Jovanović održao je sastanak sa predstavnicima civilnog sektora na kome je naglašen značaj efikasnije i energičnije saradnje države i civilnog društva, a Jovanović je nevladinim organizacijama uputio poziv za saradnju.

Na sastanku održanom u Domu omladine, kako se navodi u saopštenju LDP, "Očekujemo otvoreno partnerstvo sa nevladinim organizacijama. Ima ih mnogo, različite su orijentacije, ali ih pozivam da radimo zajedno", rekao je predsednik LDP, ocenivši da je civilni sektor jedan od važnih stubova politike.

On je istakao da su problemi koji se nalaze pred društvom posledica partijskog sebičluka i "ja, pa ja" politike. Jovanović je zaključio da je kroz listu "Preokreta" Dereta otvorio novu stranicu odnosa izmedju političkih stranaka i nevladinih organizacije.

Dereta je, kako se dodaje u saopštenju LDP, rekao da je ponuda koja je stigla iz "Preokreta" i LDP-a priznanje celom sektoru za sve pozitivne rezultate, njemu lično i ogromna obaveza.

"Pokušaću da maksimalno doprinesem vrednostima za koje se zalažem, a zbog kojih smo nepopularani u delu društva koji se bavi ljudskim pravima, problemima manjina, prošlosti, obrazovanja..", naveo je predsednik Gradjanskih inicijativa.
XS
SM
MD
LG