Dostupni linkovi

Sindikati, studenti i NVO u podne na ulicama Podgorice


U organizaciji Unije slobodnih sindikata CG, nevladine organizacije MANS i Studentske unije, na Trgu Republike u centru Podgorice danas će, tačno u podne, pod motom "Vrijeme je", početi protestni miting, drugi po redu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Organizatori očekuju da će se okupiti najmanje deset hiljada ljudi.

Ranijim zahtjevima upućenim Vladi pridodat je i onaj o slobodi medija i govora.

Organizatori su obezbijedili prevoz za građane i građanke sa sjevera Crne Gore, uprkos iznenadnom otkazivanju nekoliko autoprevoznika, saopšteno je juče.

Nakon što su protest podržale neke opozicione stranke, organizatori su zahtijevali da se na skup ne donose stranačka obilježja.

Organizatori su odustali od šetnje do zgrade Vlade u Karađorđevoj ulici, radi preveniranja mogućih provokacija.

Zahtjevi protestanata su cijene bez ugradnje – struja, gorivo, telefon i internet; preispitivanje i raskid štetnih i koruptivnih privatizacionih ugovora; utvrđivanje pojedinačne odgovornosti svih koji su učestvovali u štetnim i koruptivnim privatizacijama i ispitivanje porijekla njihove imovine; eliminisanje korupcije kao najveće biznis barijere i dovođenje investitora koji poštuju zakone, ulažu i otvaraju nova radna mjesta; slobodan Univerzitet, besplatno obrazovanje i jedinstvena primjena Bolonje te sloboda medija i sloboda govora.
XS
SM
MD
LG