Dostupni linkovi

Izbor lidera SDP-a Hrvatske zakazan za maj


SDP Hrvatske će unutarstranačku izbornu konvenciju održati 2. juna, odlučio je danas Glavni odbor stranke, koji je donio i odluku o raspisivanju neposrednih i tajnih izbora za predsjednika ili predsjednicu SDP-a za 12. maj.

Nakon završetka sjednice, predsjednik Glavnog odbora Josip Leko novinare je izvijestio da će, sukladno SDP-ovim statutarnim pravilima, svi članovi stranke 12. maja neposredno birati predsjednika ili predsjednicu stranke po načelu "jedan član - jedan glas".

Na izbornoj konvenciji 2. juna će, pak, oko 2300 stranačkih delegata birati potpredsjednike SDP-a te Predsjedništvo, novi sastav Glavnog odbora i nadzorno tijelo.

Glavni odbor danas je u tom smislu osnovao Središnju izbornu komisiju, te donio zaključak kojim od stranačkog Predsjedništva traži da izvrši analizu postoji li potreba da se promijeni SDP-ov Statut, s obzirom na okolnost da SDP više nije u oporbi, već je stranka na vlasti.

Tim će izmjenama Statuta, rekao je Leko, biti reguliran broj potpredsjednika SDP-a i članova Predsjedništva, a to će, najavio je, razmatrati Predsjedništvo stranke na svojoj sjednici idući tjedan.

Odluči li mijenjati Statut, stranka će odlučiti i koliko će ubuduće imati potpredsjednika - dva kako je sada ili četiri - te koliko će biti članova Predsjedništva.
XS
SM
MD
LG