Dostupni linkovi

U Beču otkriven dio "Pink pantera"


Austrijska policija, u saradnji sa kolegama iz Srbije, uspjela je da identifikuje pljačkaše koji su pljačkali zlatare u Beču i Salcburgu.

Austrijsku policiju ponajviše je zanimala "Pink panter" banda, koja već godinama širom sveta pljačka zlatare i o kojoj je do sada postojalo malo pouzdanih informacija. Tragajući za njima, bečka policija ušla je u trag ogranku te grupe koju je nazvala "Čačanska grupa" zbog porijekla dvojice osumnjičenih.

Nikola B. (23) i Mihajlo M. (29), rodom iz Čačka, osumnjičeni su da su opljačkali dvije zlatare u Beču i Salcburgu i pri tom odnijeli nakit u vrijednosti od 3,5 miliona eura.

Robert Klug iz bečke policije kaže da je zahvaljujući DNK otisku identifikovan jedan osumnjičeni, dok je drugi pronađen na osnovu snimka iz zlatare.

Obojica osumnjičenih se, prema saznanjima policije, najvjerovatnije nalaze u Srbiji, a jedan od njih se navodno nalazi u bolnici, pošto ga je jedan saučesnik upucao.

Policija je utvrdila identitet tri člana, od kojih je jedan, Marko N, koji se nalazi u zatvoru u Austriji. On je uhapšen u BiH i izručen Austriji, dok su ostala dva osumnjičena - Filip P. i Nemanja V. - i dalje u bjekstvu.

.
XS
SM
MD
LG