Dostupni linkovi

Obilježena 13 godišnjica ubistva Joze Leutara


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH danas su u Sarajevu odali počast i položili cvijeće na mjesto gdje je prije 13 godina izvršen atentat na zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH Jozu Leutara.

"Ovo je težak dan za Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Na ovom mjestu je napadnut i mučki ubijen jedan od nas. Radi duše pokojnog Leutara, njegove porodice, a i naše profesionalne savjesti nikad nećemo prestati da tragamo za počiniteljima ubistva. Zaista ćemo učiniti sve da kad-tad ti ljudi budu privedeni pravdi", rekao je Feni Dragan Mioković, savjetnik federalnog ministra unutarnjih poslova.


"Učinjena je velika nepravda što se nakon 13 godina ne može ništa otkriti u pronalaženju počinitelja ubistva, ali i ostalih koji su učestvovali u atentatu na Leutara", istakao je član porodice Ilija Starčević.

Savjetnik ministra unutrašnjih poslova FBiH Enes Bezdrob smatra da će se pravda istinski zadovoljiti kad izvršioci i nalogodavci ubistva Leutara budu uhapšeni i procesuirani.

Atentat podmetanjem eksplozivne naprave u službeni automobil ovog visokog dužnosnika izvršen je 16. marta 1999. godine, a Leutar je od posljedica ranjavanja preminuo 12 dana kasnije, 28. marta 1999. godine.
XS
SM
MD
LG