Dostupni linkovi

Dan žalosti u Belgiji


U Belgiji je danas Dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće koja se dogodila u Švajcarskoj, uz minutu ćutanja u 11.00 časova i spuštanje zastava na pola koplja.

U nesreći je poginulo 28 ljudi, uključujući 22 djece, kada je autbus udario u zid u tunelu ispod Alpa pri povratku iz jednog skijališta.

Osmoro povrijeđene djece prebačeno je juče kući u Belgiju, ali mnoga preživjela još leže u bolnicama. Najteže povrijeđena djeca liječe se u Lozani i Bernu, prenio je Bi-Bi-Si.

Članovi porodica žrtava koji su otputovali u Švajcarsku obišli su mjesto nesreće i položili cvijeće u tunelu. Do sinoć su identifikovane sve nastradale osobe.

Tokom dana identifikovana tijela stići će u Belgiju vojnim avionom. Većina žrtava ove nesreće su djeca starosti oko 12 godina.

Vlasti su odbile da komentarišu navode u švajcarskim i belgijskim medijima da je vozač autobusa možda mijenjao DVD u trenutku nesreće.

Portparol švajcarske policije Renato Kelbermaten izjavio je da snimci sa kamera za nadzor u tunelu ne potvrđuju teoriju o disku i dodao da je u ovom trenutku to samo spekulacija. U autobusu su poginule sve odrasle osobe.

Ova grupa provela je sedam dana na skijanju u Valdanivijeru i išla je kući u tri autobusa koja je zakupila jedna hrišćanska organizacija. Ostala dva autobusa bezbjedno su stigla u Belgiju.
XS
SM
MD
LG