Dostupni linkovi

Svjetska banka protiv povoljnijih umirovljenja vojnika BiH


Svjetska banka zatražila je od vlasti Bosne i Hercegovine da se ukinu zakonske odredbe o povoljnijem umirovljenju otpuštenih vojnika iz oružanih snaga ili da se smanje njihove mirovine budući sadašnje stanje ozbiljno ugrožava održivost mirovinskog sustava te zemlje, objavio je Glas Srpske iz Banje Luke.

"Potrebno je ukinuti amandman koji dopušta umirovljenje otpuštenih vojnika iz Oružanih snaga BiH ili treba smanjiti mirovine tim korisnicima, jer je opći stav da se po svaku cijenu izbjegne dodatno ugrožavanje stanja u mirovinsko-invalidskim fondovima", navodi se u pismu Svjetske banke koje je dostavljeno vodećim državnim dužnosnicima.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da je sa sadržajem pisma upoznat na posljednjoj sjednici Fiskalnog vijeća BiH koje usuglašava visinu godišnjeg proračuna i izdvajanja novca s jedinstvenog računa te zemlje pojedinim razinama vlasti. Bevanda međutim nije želio da komentirati sadržaj pisma, navodeći da je to stajalište Svjetske banke.
XS
SM
MD
LG