Dostupni linkovi

Advokat: Nema volje za razrešenje ubistva Đinđića


Advokat porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Srđa Popović, izjavio je u ponedeljak uveče da u Srbiji nema političke volje da se razjasni politička pozadina atentata.

Popović je prošle godine podneo krivične prijave protiv više osoba umešanih u oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) novembra 2001. godine, kao i protiv nekadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice.

"Podnošenjem prijave hteli smo da vidimo da li će to neko hteti da ispita ili neće i dobili smo odgovor da neće. To je potpisao tužilac Miljko Radisavljević", rekao je Popović za Radioteleviziju Vojvodine.

On je ocenio da se podizanjem optužnice protiv osam bivših pripadnika JSO zbog oružane pobune u novembru 2001. godine ne otkriva pozadina atentata, jer će biti "osuđeni samo pobunjenici, ali ne i njihovi pomagači".

Prijava protiv Vojislava Koštunice, tadašnjeg predsednika SRJ, i načelnika Vojno-bezbednosne agencije Ace Tomića je, prema oceni Popovića, odbačena zbog toga što se "umešao politički faktor".
XS
SM
MD
LG