Dostupni linkovi

Jeremić: U komunikaciji sa svima da ne bude zabune



Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je Ministarstvo spoljnih poslova u intenzivnim komunikacijama sa svim zemljama sveta, kako ne bi došlo do pogrešnog tumačenja dogovora Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova, postignutog u Briselu.

"Sadržaj te komunikacije je jasna definicija šta se dogodilo u Briselu. Da nema nikakve konfuzije, pogrešne interpretacije toga šta znači taj dogovor", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle razgovora sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom.

Na pitanje da potvrdi pisanje medija da je Ministarstvo uputilo pisma zemljama koje još nisu priznale Kosovo da, nakon sporazuma Beograda i Prištine, to ne čine, Jeremić je rekao da je preduzet "niz koraka koji uključuju pismenu korespondenciju", ali da ne može da govori o detaljima.

Povodom navoda u medijima da su Albanci prihvatanjem sporazuma o predstavljanju Kosova implicitno prihvatili nove pregovore o statusu, Jeremić je rekao da "status ni na koji način nije dodirnut ovim dogovorom".

On je dodao da je jako važno da zemlje širom sveta nastave da podržavaju dijalog Beograda i Prištine time što neće menjati stav o nezavisnosti Kosova.
XS
SM
MD
LG