Dostupni linkovi

Egereši: Formirati vojvođansku policiju



Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da posle predstojećih izbora mora da se definiše model finansiranja pokrajine, i da treba formirati
vojvođansku policiju.

Egereši je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da jačanje političke i ekonomske samostalnosti Vojvodine ne smeju da budu "bauk-teme", već da Srbija Vojvodinu treba da prepozna kao svoju prednost u procesu demokratizacije društva i u daljim koracima na putu ka EU.

Ocenio je da bi pozicija Srbije u tim procesima bila mnogo snažnija ukoliko bi se Vojvodini omogućila veća unutrašnja samostalnost koja bi uključivala zakonodavnu, izvršnu i delom sudsku autonomiju.

"Imam utisak da je ugled Vojvodine veći u Evropi nego u Srbiji. Moramo razbiti predrasude koje vladaju kod nas o nekakvom vojvođanskom seperatizmu. To su gluposti!", ocenio je Egereši.

On se založio za formiranje vojvođanske policije i rekao da "u svim demokratskim zemljama regije i lokalne samouprave imaju svoju policiju".

On se založio za to da Srbija uđe u NATO i podsetio da su sve zemlje Istočne Evrope koje su ušle u EU, prethodno postale članice NATO, "pre svega iz bezbednosnih razloga".
XS
SM
MD
LG