Dostupni linkovi

Tadić: Građani da preuzmu odgovornost za svoju egzistenciju


Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas građanima da u što većem broju osnivaju porodična preduzeća i preuzimaju odgovornost za svoju egzistenciju, naglasivši da će država nastojati da pomogne perspektivna mikro preduzeća.

Tadić je, tokom posete porodičnoj vinariji "Selekta" u selu Gudurica kod Vršca, rekao da od masovnosti porodičnih biznisa, odnosno mikro preduzeća, zavisi i razvoj čitave države.

"Treba upregnuti jedan funkcioalni sistem koji treba da da rezultat. Kada porodična preduzeća nastaju tog trenutka i država je rasterećenija. Ima mnogo krajeva u Srbiji gde ljudi nemaju hrabrosti niti elementarne spremnosti da udju u taj proces. Zato moramo da ohrabrimo gradjane da budu preduzetnici, da svoj talenat iskažu i pronađu posao", rekao je Tadić.

Građani treba dobro da razmisle da li na sebe mogu da preuzmu iskušenje i rizik, koji se na kraju ipak isplati, kazao je Tadić, nakon što ga je vlasnik vinarije Milutin Stojšić proveo kroz vinski podrum.

U razgovoru sa vinarima vršačkog kraja, predsedni Tadić je istakao da je ekonomska politika vlade Srbije sadržana u tri reči: investicije, posao i sigurnost.

"Stotine hiljada ovakvih preduzeća je budućnost ove zemlje. Neke zemlje su se od krize odbranile zahvaljujući upravo takvim preduzećima", rekao je Tadić.
XS
SM
MD
LG