Dostupni linkovi

20.000 građana u šetnji za Đinđića


Oko 20.000 građana učestvovalo je u subotu u memorijalnoj "Šetnji za Zorana", koju je u znak sećanja na 12. mart 2003. godine, kada je premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen organizovala Liberalno demokratska partija (LDP).

Šetnja, u kojoj je prema procenama policije učestvovalo 18.000 građana, a prema proceni organizatora 20.000 ljudi, počela je iz Simine ulice u Beogradu gde je sedište LDP-a, odakle su se učesnici uputili ka Vladi Srbije i u dvorištu gde je premijer ubijen položili cveće.

Građani predvođeni liderom LDP Čedomirom Jovanovićem, predsednikom Srpskog pokreta obnove (SPO) Vukom Draškovićem, predsednikom Socijaldemokratske unije (SDU) Žarkom Koraćem nastavili su ka Aleji velikana na Novom groblju gde je premijer sahranjen.

Među okupljenim građanima bilo je predstavnika nevladinih organizacija i javnih ličnosti.

"Prošle su godine, ali to vreme nije umanjilo značaj ideja koje je promivisao Zoran Đinđić. Ova šetnja je izraz poštovanja prema Zoranu, ali i spremnost da se uradi posao za koji je on dao zvoj život", rekao je Jovanović u dvorištu ispred Vlade Srbije.

Govoreći o otkrivanju političke pozadine ubistva Zorana Đinđića, Jovanović je ukazao da je to istina sa kojom Srbija mora da se suoči.
XS
SM
MD
LG