Dostupni linkovi

Fikret Abdić: Boriću se za oživljavanje AgrokomercaDugogodišnji direktor "Agrokomerca" Fikret Abdić izjavio je danas, po izlasku iz zatvora, da će se boriti za obnovu tog preduzeća, a stranim investitorima je poručio da su dobrodošli.

"Danas se neću vratiti u Kladušu jer moram da sredim dokumenta, a vas sve pozivam da se vratite svojim kućama", rekao je Abdić pred oko 3000 svojih pristalica koji su ga sačekali ispred zatvora u Puli, prenose lokalni mediji.

Posle tog poziva njegove pristalice počele su da se razilaze.

Adbić je jutros pušten iz pulskog zatvora na prevremenu slobodu nakon što je što je odslužio dve trećine 15-godišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina u BiH.

Dugogodišnji direktor "Agrokomerca" iz Velike Kladuše koji je 1993. osnovao "Autonomnu Pokrajinu Zapadnu Bosnu", 2003. je osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Cazinskoj krajini tokom sukoba sa snagama Armije BiH. Kazna mu je 2005. smanjena na 15 godina.

Izlaskom na prevremenu slobodu Abdić ima svu slobodu kretanja, ali će morati redovno da se javlja policiji.

U Županijskom sudu u Rijeci uskoro bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Fikretu Abdiću i njegovom sinu Ervinu zbog više krivičnih dela privrednog kriminala.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG