Dostupni linkovi

Stamenković: Uhapšen član Anonimusa Srbije


Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je u četvrtak uveče da je uhapšena jedna osoba osumnjičena da je član hakerske grupe Anonimusi Srbije koja je poslednjih dana oborila nekoliko sajtova državnih organa.

Stamenković je agenciji Beta rekao da je nakon obaranja sajtova državnih organa, u saradnji Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal i Odeljenja policije za tu oblast identifikovani članovi grupe Anonimusi Srbija.

"Došlo je do pretresa stanova i prostorija na određenim adresama i do hapšenja jedne osobe. Tokom pretresa nađeni su obimni dokazi koji ukazuju kako na odgovornost te osobe tako i na postojanje krivičnog dela", precizirao je Stamenković.

On je kazao da je postupak u toku, da se očekuje saslušanje osumnjičenog u policiji i da će tužilaštvo predložiti zadržavanje uhapšenog do sprovođenja kod istražnog sudije.

"Reč je, na osnovu dosadašnjih podataka i saznanja, o krivičnom delu računarska sabotaža za koju je zaprećena kazna do pet godina zatvora", naveo je Stamenković.
XS
SM
MD
LG