Dostupni linkovi

Italija: Uhapšen vođa Pink Pantera Mitar Marjanović


U Rimu je uhapšen Mitar Marjanović (60), jedan od "mozgova" organizacije "Pink panter" poznate po spektakularnim krađama luksuznih zlatara širom sveta.

Marjanović je uhapšen juče zahvaljujući nemaru njegovih dvoje saradnika, odnosno zahvaljujući otiscima prstiju nađenim na unutrašnjoj strani kese korišćene za stavljanje dragulja, koja je potom ispražnjena i ostavljena u radnji, zajedno sa lisicama kojima su imobilisali prodavačice.

Italijanski mediji ga nazivaju "serbo-montenegrino", ne precizirajući bliže njegovo poreklo.

Marjanović je, kako izvještavaju italijanski mediji, učestvovao u krađi zlatare "Roberto Koin" u srcu Rima, u Via Vitoria 9, u neposrednoj blizini Španskog trga, 1. februara.

Marjanović je uhapšen u stanu u kojem je boravio, na periferiji Rima.

Italijanski mediji pišu da su članovi organizacije "Pink panter" eks jugoslovenski vojnici - iz Srbije i Crne Gore, te da su specijalizovani za spektakularne krađe u luksuznim zlatarama širom sveta.

Za oko 10 godina aktivnosti, obavili su krađe ukupne vrijednosti od oko 200 miliona evra, navodi italijanska La Republika.

U momentu hapšenja, Marjanović je uputio komplimente komandantu policijske jedinice Vitoriju Riciju, uz riječi da ga "poštuje sa televizije", navodi list.
XS
SM
MD
LG