Dostupni linkovi

U Španiji uhapšen šef napuljske mafije


Šef Camorre, napuljske mafije, koja kontrolira carstvo vrijedno milijardu eura i značajnu trgovinu drogom između Španije i Italije, uhapšen je u utorak navečer u Španiji, saopćila je u srijedu talijanska policija.

Giuseppe Polverino, koji je u bijegu od 2006. godine, uhapšen je u Jerezu de la Frontera, u blizini luke Cadix, na jugozapadu Španije, u zajedničkoj operaciji španske civilne garde i talijanskih karabinjera, rekao je glasnogovornik karabinjera u Napulju.

"Polverino je uhapšen u utorak navečer. Posjedovao je krivotvorenu osobnu kartu, ali smo ga mogli identificirati zahvaljujući digitalnim otiscima prstiju“, rekao je glasnogovornik.

Karabinjeri su, 5. maja 2011. godine, zaplijenili u Italiji milijardu eura imovine koja pripada klanu Polverino u okviru istrage koja je dovela do hapšenja 39 osoba, od kojih su i dvojica aktivista stranke Silvija Berlusconija.

Karabinjeri su pristupili pljenidbi zemljišta, zgrada, kompanija, trgovina, vozila i brodova, upisanih na imena članova klana.

Kako su izjavili istražitelji, ovaj klan vodi veliku trgovinu drogom iz sjevernog predgrađa Napulja kako bi snabdio talijansko tržište hašišom iz Španije.
XS
SM
MD
LG