Dostupni linkovi

U Ženevi predstavljen fijat 500L



Novi model Fijata, 500 L koji će se proizvoditi u kragujevačkoj fabrici predstavljen je danas na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića, predstavnika Fijata i brojnih zvanica.

Šef Fijat brenda Olivije Fransoa je opisao razliku između novog modela 500L i ranijeg modela 500 opisao kao razliku "između kapućina i espresa". "To je nešto što delite s ljudima koje volite", kazao je Fransoa.

On je istakao da fijat 500L ima "kombinovane osobine gradskog automobila i malog SUV-a" i da je reč o vozilu koje "karakterišu praktičnost i korisnost".

Novi model "fijata" proizvodiće se u Kragujevcu, a na evropskom tržištu biće dostupan u poslednjem četvoromesečju ove godine.

Planira se i izvoz u SAD, ali ne pre 2013. godine.

Novi model "fijat 500L", pri čemu je oznaka "L" skraćenica od "large" (veliki), dugačak je 414, širok 178, a visok 166 centimetara. Ima prtljažnik zapremnine od skoro 400 litara u koji bi trebalo da bude sposoban da primi pet velikih kofera ili dečja kolica.

Tadić je rekao da je Srbija novi-stari proizvođač automobila na svetskoj mapi.

"Na neki način se vraćamo, ne samo 'fići', vraćamo se i projektu 'jugo Amerika'".

On je istakao da je "ovim ispunjeno obećanje građanima koji sada mogu imati više poverenja u svoju zemlju" dodajući da su građani "najzaslužniji za ovaj projekat".
XS
SM
MD
LG