Dostupni linkovi

Britanski i turski parlamentarci sutra u Srebrenici


Delegacija parlamentaraca iz Velike Britanije i Turske, predvođena predsjedavajućom Konzervativne stranke Baronesom Warsi, u okviru projekta "Project Maja", posjetit će sutra Srebrenicu.

Delegacija će obići Memorijalni centar "Potočari" te razgovarati s predstavnicima udruženja i "Majkama Srebrenice".

U cilju jačanja saradnje između Saveza evropskih konzervativaca i reformista (AECR) i Konzervativne stranke s jedne strane i SDA sa druge, predsjedavajuća Baronesa Warsi pozvala je i njihove parlamentarce da se pridruže ovoj posjeti.

Delegaciju SDA će predvoditi predsjednik stranke Sulejman Tihić.

Predsjednica Konzervativne stranke Velike Britanije Baronesa Warsi izjavila je da je bila u Srebrenici nekoliko puta, ali da osjećaj šoka koji ima onog trenutka kada kroči u Mamorijalni centar ostaje isti, saopćeno je iz AECR-a.

Dan Hannan, zastupnik u Evropskom parlamentu i glavni tajnik AECR-a, rekao je da u Srebrenici žele odati čast nevinim žrtvama koje su bile napuštene od svijeta i izdate od svojih zaštitnika te podržati njihove porodice.

Savez evropskih konzervativaca i reformista (AECR) je organizacija istomišljenika političkih stranaka koje dijele načela iz Deklaracije u Pragu. AECR je za radikalnu reformu Evropske unije i ima za cilj proširiti konzervativne vrijednosti. Djeluje uz podršku ECR skupine u Evropskom parlamentu i njenih pridruženih nacionalnih stranaka. AECR priznaje i Evropski parlament i djelomično je od njega finansran.
XS
SM
MD
LG